Så deilig å lage en skikkelig kake igjen, som jeg laget litt mitt eget preg på. Jeg byttet ut f.eks melis med sukrin melis, det ser bra ut så jeg håper den smaker bra også :o)
Neste gang skal jeg bytte ut litt mer og få ned sukker og kalori innholdet enda mer :o)
Men sånn ser den den ut, blåbær ostekake. De som kjenner meg vet at jeg liker å bake, men grøsser ved tanken på å pynte kaker, så her er det så enkelt som mulig hehe får håpe den vil pent ut av formen i morgen :o)
Mandelbunn
5 eggehviter
250 gr sukrin melis
250 gr mandler (malte)
Jeg brukte 26cm form for denne kaka ble STOOOR
Hvitene stivpiskes og blandes med melis og finmalte mandler.
Dette blir en skikkelig seig deig, kransekake deig egentlig.
5 eggehviter
250 gr sukrin melis
250 gr mandler (malte)
Jeg brukte 26cm form for denne kaka ble STOOOR
Hvitene stivpiskes og blandes med melis og finmalte mandler.
Dette blir en skikkelig seig deig, kransekake deig egentlig.
20
minutter på 200 grader C.
Avkjøles.
Ostetoppen
1 pakke blåbær gele gelèpulver
400 g Philadelphia ost
1 beger lettrømme
115 gram sukrin melis
1 ts ekte vaniljesukker
1/3 liter fløte
Gjør klar gelè, bruk halv mengde vann. Sett i kjøleskapet.
Bland sammen ost og rømme, sikt inn sukrin melis og vaniljesukker.
Pisk fløten for seg og bland den sammen med med rømme/ostekremen.
Bland i avkjølt gele
Hell blandingen over nøttebunnen og la kaken stivne i kjøleskapet.
Friske blåbær på toppen
1 pakke med blåbær gele avkjøles og has i på toppen av kaka til slutt
Avkjøles.
Ostetoppen
1 pakke blåbær gele gelèpulver
400 g Philadelphia ost
1 beger lettrømme
115 gram sukrin melis
1 ts ekte vaniljesukker
1/3 liter fløte
Gjør klar gelè, bruk halv mengde vann. Sett i kjøleskapet.
Bland sammen ost og rømme, sikt inn sukrin melis og vaniljesukker.
Pisk fløten for seg og bland den sammen med med rømme/ostekremen.
Bland i avkjølt gele
Hell blandingen over nøttebunnen og la kaken stivne i kjøleskapet.
Friske blåbær på toppen
1 pakke med blåbær gele avkjøles og has i på toppen av kaka til slutt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar