fredag 18. mai 2012

Løse tenner

Jeg må dessverre innrømme at løse tenner og blod er noe av det mest grusomme jeg vet!! Turbo er den av barna som har arvet min angst for løse tenner, storesøsteren hans var en drøm når hun hadde løse tenner. Hun røsket dem ut før jeg i det hele tatt hadde fått med meg at hun hadde en løs tann :D

Men Turbo har nå hatt samme løse tanna siden juni 2011, han har mistet 1 annen tann i mellomtiden, men akkurat denne tannen har det vært trøbbel å få ut, tannlegen sa vi ikke skulle stresse. Men snart 1 år er vel neste rekord for en løs tann *sjokka*

Han har tom fått en basketball på tanna og dermed ble tanna løsere, men tror dere han ville rikke på den? Å nei da, den tanna grodde seg vare litt mer fast igjen, og denne gangen enda skjevere enn før, og har resultert i at Turbo har hatt et merkelig smil de siste 2 ukene, for å klare å lukke munnen med en "tann på tørk"

Men i dag hadde storesøster fått nok, så tanna SKULLE UT. Turbo som også var kjempe lei av å ha den skjeve tanna kapitulerte. Altså han satt seg gapende vedsiden av storesøster.

Og her er resultatet:


Så nå kommer tannfeen på besøk i natt og jeg må ut med ungene nå da jeg lovet dem en DIGER is hvis tanna forsvant ut.

Hilsen
Hun som nesten svimte av ;o)

onsdag 16. mai 2012

16 mai og kake er bakt

På 17 mai så mener ungene at ostekake er tingen, å da er det bare å bake i vei.

Så deilig å lage en skikkelig kake igjen, som jeg laget litt mitt eget preg på. Jeg byttet ut f.eks melis med sukrin melis, det ser bra ut så jeg håper den smaker bra også :o)

Neste gang skal jeg bytte ut litt mer og få ned sukker og kalori innholdet enda mer :o)

Men sånn ser den den ut, blåbær ostekake. De som kjenner meg vet at jeg liker å bake, men grøsser ved tanken på å pynte kaker, så her er det så enkelt som mulig hehe får håpe den vil pent ut av formen i morgen :o)




Oppskrift Blåbær ostekake:

Mandelbunn
 5 eggehviter
250 gr sukrin melis
250 gr mandler (malte)

Jeg brukte 26cm form for denne kaka ble STOOOR

Hvitene stivpiskes og blandes med melis og finmalte mandler.
Dette blir en skikkelig seig deig, kransekake deig egentlig.

20 minutter på 200 grader C.
Avkjøles.

Ostetoppen
1 pakke blåbær gele gelèpulver
400 g Philadelphia ost
1 beger lettrømme
115 gram sukrin melis
1 ts ekte vaniljesukker
1/3 liter fløte

Gjør klar gelè, bruk halv mengde vann. Sett i kjøleskapet.
Bland sammen ost og rømme, sikt inn sukrin melis og vaniljesukker.
Pisk fløten for seg og bland den sammen med med rømme/ostekremen.
Bland i avkjølt gele
Hell blandingen over nøttebunnen og la kaken stivne i kjøleskapet.

Friske blåbær på toppen
1 pakke med blåbær gele avkjøles og has i på toppen av kaka til slutt